2-ий Міжнародний науковий конгрес «Історія фізичної культури і спорту народів Європи»

Завантаження:
10-12 вересня 2018 року в Золотому Потоці поблизу м. Ченстохова (Польща) відбувся ІІ Міжнародний науковий конгрес «Історія фізичної культури і спорту народів Європи».

Засновниками конгресу є Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та Гуманітарно-природничий університет імені Яна Длугоша в Ченстохові.

Місія Конгресу – активізувати дослідження історії фізичного виховання і спорту, залучити науковців до обґрунтування закономірностей розвитку і становлення тіловиховання в європейських країнах.

Уперше конгрес проходив 22-24 вересня 2017 року в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та на базі табору практик «Гарт».

Програма ІІ Міжнародного наукового конгресу істориків фізичної культури включала пленарні, секційні засідання, майстер класи, рекреаційні заняття, екскурсії.

У пленарному засіданні з доповідями виступили Валентин Константінов (Молдова) «Польські мандрівники на теренах Молдавії в ХVІ-ХVІІ ст.», Анатолій Цьось (Україна) «Розвиток фізичного виховання на території України з найдавніших часів до початку ХІХ ст.», Даріуш Шлапек (Польща) «Міф античної Спарти в спортивній ономастиці на переломі ХІХ і ХХ ст.», Довєслав Дувек (Польща) «Поштова листівка як історичне джерело до діяльності гімнастичного товариства «Сокіл».

Секційні засідання відбувалися за напрямками: Фізична культура від найдавніших часів до епохи просвітництва, Фізична культура в Європі в ХІХ – на початку ХХ ст., Фізичне виховання в Польщі в1918 – 1939 роках, Фізичне виховання і спорт в Європі в 1945 – 1989 роках, Фізична культура і спорт в Європі в період останньої декади ХХ – початку ХХІ ст.

Виголосити доповіді на секційних засіданнях мали можливість представники 23 вищих навчальних закладів. Україна була представлена вченими Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Запорізького національного технічного університету.

Підсумком Конгресу стала пропозиція створення національних і європейської асоціацій істориків фізичної культури.

Наступний, ІІІ Міжнародний науковий конгрес «Історія фізичної культури і спорту народів Європи» відбудеться 10-12 вересня 2019 року в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та на базі табору практик «Гарт» (с. Світязь, Шацький р-н., Волинська обл.).

Натисніть на лінк, щоб дізнатися:
Детальніше про ІІІ Міжнародний науковий конгрес «Історія фізичної культури і спорту народів Європи».

Фотогалерея. Гортайте, щоб побачити більше.

Меню